Skip to main content
Weland Webdesign

Vanaf het moment dat uw Joomla website online gaat dient deze onderhouden te worden. Dit betreft niet alleen de inhoud van uw website maar ook de technische kant, waaronder het installeren van updates en het maken van back-ups. Wanneer u uw website niet goed onderhoudt, loopt uw website gevaar.

Wat kan er gebeuren als mijn website niet goed wordt onderhouden?

Software bevat altijd nog fouten, die vroeg of laat worden ontdekt. Deze fouten, ook wel bugs genoemd, zijn niet allemaal ernstig. Sommige kunnen echter misbruikt worden door hackers. Dit kan in een gehackte website resulteren, waarbij de hacker gedeeltelijke of volledige controle over uw website verkrijgt. Dit kan allerlei nare gevolgen hebben, waaronder:

 • Dataverlies: hackers kunnen bestanden veranderen of verwijderen.
 • Imagoverlies, wat vaak bereikt wordt door het tonen van ongewenste informatie en beelden.
 • Diefstal van geld, e-mails of persoonlijke gegevens.
 • Slechtere vindbaarheid in zoekmachines tot zelfs gebanned worden van zoekmachines. Dit laatste kan bijvoorbeeld gebeuren als de hacker virussen op uw website plaatst.
 • Kosten voor het repareren van de website. Het kan erg veel werk zijn om een gehackte website op te schonen. In het ergste geval moet de website zelfs geheel opnieuw worden gemaakt.
 • Onbereikbaar, waardoor inkomens worden gemist. Denk hierbij aan het mislopen van omzet bij een webshop, of het mislopen van klanten en opdrachten.
 • En nog veel meer...

Het kan echter ook misgaan zonder dat uw website is gehackt. Denk hierbij aan een server die crasht of iets dat misgaat met het installeren, configureren of verwijderen van extensies of updates. Om deze reden is het erg belangrijk dat u altijd een recente back-up achter de hand heeft. Als u dat niet heeft, loopt u het risico om data onherstelbaar te verliezen.

Voorkom problemen en sluit een onderhoudscontract af!

Om dergelijke problemen te voorkomen, kunt u bij ons een Joomla onderhoudscontract afsluiten. Wij houden uw website dan 'gezond', stabiel en veilig door deze regelmatig te voorzien van updates. Hierbij updaten wij Joomla en de geïnstalleerde extensies (componenten, modules, plugins en templates). Dit zijn onderhoudsupdates, welke kleine foutjes repareren en beveiligingslekken dichten.

Daarnaast installeren en updaten we Akeeba Backup Professional en Admin Tools Professional ten waarde van € 60,-. Akeeba Backup is de populairste Joomla extensie voor het maken van back-ups. De Professional variant geeft hier volledige controle over. Admin Tools Professional bevat Joomla specifieke antihacker software, waarmee de kans op een gehackte website tot een minimum wordt beperkt. Daarnaast bevat Admin Tools Professional diverse handige administratieve tools voor het beheren van uw Joomla website.

Mocht er ondanks de voorzorgsmaatregelen toch onverhoopt iets mis gaan, dan kunt u altijd terugvallen op onze maandelijkse back-up, welke zowel de bestanden als de database van de website bevat. Aangezien de back-up vertrouwelijke informatie bevat, bewaren we deze op een externe locatie. Zo kunnen hackers hier geen misbruik van maken en zo verbruikt u geen onnodige webspace.

Specificaties Joomla onderhoudscontract

 • Altijd de laatste Joomla versie. Als er minor Joomla updates beschikbaar zijn, dan installeren wij deze binnen 10 werkdagen na release.*
 • Maandelijkse extensies updates. Wij controleren minimaal één keer per maand of er updates beschikbaar zijn voor de gebruikte extensies. Als dit het geval is, dan installeren wij deze.
 • Maandelijkse back-up, welke wij op een externe locatie bewaren.
 • Akeeba Backup Professional installatie.
 • Admin Tools Professional installatie.
 • Contractduur is één jaar en wordt in overleg verlengd.
 • Facturering vindt plaats éénmaal per jaar (vooraf). In overleg kan dit ook per maand.
Een onderhoudscontract heeft u al vanaf € 35,00 per maand.