Skip to main content
Weland Webdesign

Geef uw medewerkers de mogelijkheid om gemakkelijk en veilig bedrijfsinformatie te delen.

Steeds vaker hebben bedrijven behoefte om een intranet in te zetten als intern communicatiemiddel.

Een Intranet is een voor de buitenwereld afgeschermde website. Deze website of applicatie is alleen toegankelijk voor (bepaalde) werknemers binnen uw bedrijf. Binnen dit privé netwerk heeft u de mogelijkheid om vertrouwelijke gegevens te delen met uw medewerkers, zowel vanaf kantoor, vanaf huis en smartphone of tablet. 
Een intranet kan gezien worden als een toegang tot alle (bedrijfs) informatie binnen een organisatie. Hiermee is de gehele organisatie transparanter en kan er efficiënter omgegaan worden met de informatievoorziening.

Een Intranet extentie heeft daarnaast de mogelijkheid om uw bedrijfsinformatie te delen met personen buiten uw organisatie. Klanten, leveranciers of partners kunnen via de beveiligde omgeving inloggen waarna alleen de voor hun bestemde informatie toegankelijk wordt.

Informatievoorziening
Door alle informatie binnen het bedrijf via een intranet beschikbaar te maken, heeft iedereen binnen de organisatie een duidelijk overzicht van de beschikbare informatie.

Voorbeelden van informatievoorziening

  • Agenda
  • Forum
  • Telefoongids
  • Handleidingen
  • Documenten
  • Werkrooster

Kennisoverdracht
Door het inzetten van nieuwsberichten, een forum, 'smoelenboek' of prikbord op het intranet, kan een grote database vol gegevens worden samengesteld met handige tips en trucs en eventuele protocollen. 
Zo wordt er ook een community gevormd binnen het bedrijf die het intranet leest, gebruikt en aanvult.